11 januari 2011

Is it a boy..or a girl?

Detta inlägg är en kommentar till denna ARTIKEL på SVD (svenska dagbladet) hemsida, läs den annars kommer du inte fatta vad jag babblar om!Men korta drag föräldrar som inte vill att sina barn ska ha könsbestämda roller redan som barn..
I inlägget (om ni inte läser det) så vill föräldrarna inte berätta för folk om dom har en pojke eller flicka utan vill att barnet ska växa upp utan den sortens "könsroll"..Så barnet kommer alltså växa upp som en hermafrodit!?Jävligt skumt och snacka om förvirrat barn..& ännu mer förvirrad tonåring..Hur tänker dessa föräldrar??Inte alls anser jag..Barn är barn (avsett kön juuh) & ska därför inte "slängas" in en politisk korrekt värld bara för att föräldrarna är det..Detta är att ta feministiska synpunkter a bit too far, när det påverkar bebisar & småbarn..Som sagt, låt barnen vara barn & sen få välja själva när dom är tillräckligt gamla hur dom vill se på omvärlden och hur dom vill att omvärlden ska se på dom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Själv hoppas jag få en liten prinsessa när/om jag får barn..En liten flicka med långt hår, en massa rosa fluff-kläder & bara en massa gulli-gull..lekandes med barbie, dockor & dockskåp..men får jag en son blir det en cool-kid för hela slanten..Indie-cool-kille, redan från början..MEN sen får dom ju helt välja själva när dom har åldern inne..!

Till och med those crazy americans undrar vad svenne-bananerna håller på med..
Klipp från youtube nedan om artikeln i SVD...Världsnyheter detta med könsroller!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Herregud. Om du inte vet vad hermafroditism är så kanske du borde kolla upp det innan du använder det i ett så uppenbart inkorrekt sammanhang? LOL

Dessutom sätter du ju huvudet på spiken när du själv skriver "Barn är barn (avsett kön juuh)". Det är exakt detta föräldrarna till "Pop" gör när de väljer att låta sitt barn växa upp som en opåverkad INDIVID. :o)

//Kamillah

TesseBelle sa...

Nu menade ju ju inte litterärt att barnet var en hermafrodit!
Opåverkad individ kommer den ju inte kunna fortsätta att vara..Kommer ju inte fungera på dagis eller i skolan, vilken förvirrad uppväxt & tonårstid det kommet bli..antagligen!
Finns väl andra sätt att manifestera sitt "misstycke" om/mot könsroller i samhället i så fall än att "vägra" ge sitt barn ett kön..typ!

Ysmania sa...

tänk om din "indie-kille" till son vill leka med barbie och dockhus...? Kommer du att förbjuda honom då? Om din flicka vill leka med bilar och vara tuff, kommer du tvinga henne att ha en fluffig opraktisk klänning som man inte kan klättra i träd i?
Det var detta som föräldrarna till Pop vill undvika; att det ska vara bestämt redan från blöjålder vad barnet ska leka med! Låt ungen vara barn och ha 100 möjligheter och inte bara 2.

TesseBelle sa...

Vet inte om "kommentatorn" ovan ens läs inlägget ordentligt??
Jisses krist..KLART fan jag INTE kommer TVINGA eller FÖRBJUDA mina framtida barn till att enbart leka med actiongubbar & ha enbart blått (pojkar) eller ha rosa fluff & leka med barbie (flickor) MEN jag kommer absolut inte att tvinga in dom i nått himla genus-krig redan som spädbarn..OCH tyvärr så är det viss skillnad mellan boys and girls och the kommer bli ett rude-awakening för de föräldrar som inte fattat det..
SÅ LÄGG NER..