4 december 2011

Djurförsök

Folk som tittar på klippet nedan utan att känna nåt måste vara känslokalla..& helt döda inombords!
Dessa beagles (en hundras för dom som inte vet) har suttit som försökdjur på ett laboratorie & har lyckats bli frisläppta... Så härligt att se men det är sorgligt att veta att dom varit just försöks-djur som suttit instängda i burar hela sina liv men som för första gången får gå på gräs, se sol, träffa andra hundar..& få bli kelade med..av människor som faktiskt bryr sig om djur!
Huntingdon Life Sciences & så lite bilder från detta hemska laboratorie (varning vidriga bilder..men sanna) i England är ett stort laboratorie som testar på djur & använder sig också av rasen beagle..Det har gjorts undercover-klipp om hur illa personalen där behandlar djuren, slår dom..sparkar dom..det är vedervärdigt! Finns dom som försöker stoppa detta företag; SHAC = Stop Huntingdon Animal Cruelty!
Jag tycker att djurförsök borde förbjudas helt & hållet...men om det nu måste finnas så borde djuren behandlas med respekt, för dom känner också saker..Känner smärta..& glädje..& allt som vi känner! Dom har också känslor, även om dom inte kan visa eller uttrycka det som vi människor gör!

2 kommentarer:

Kulla-Gulla sa...

O tusan vad rörd man blev, det är svårt att föreställa sig att det finns djur som behöver leva under sådana förhållanden.

TesseBelle sa...

Jaaa eller hur!Trist oxå att veta att det är människor som behandlar djur på detta vis..Som om djur inte har nåt värde =/ (Vilket dom ju har..ett värde..& framför allt känslor)